Afbeelding
Foto:Xandra Wentink

Hocus pocus Pilates... gras!

Algemeen

WEESP De afgelopen maanden was door corona een ‘normale’ Tafelavond niet mogelijk voor het zakelijke vrouwennetwerk De Tafel van Weesp. Maar gisteravond kwam een twintigtal van de ondernemende tafeldames bijeen voor een Pilates les in het weiland bij boerderij De Groene Griffioen.

Normaal gesproken komen de vrouwen van De Tafel van Weesp elke tweede maandag van de maand bij elkaar bij restaurant Aaltje. Er is dan meestal een spreker en er wordt gegeten. “Door corona zijn dat soort Tafelavonden op dit moment niet mogelijk. Daarom hebben we gekeken naar wat wel kan, zodat we elkaar toch op een inspirerende manier kunnen ontmoeten,” vertelt voorzitter Xandra Wentink.

 “Voor deze eerste officiële activiteit na de coronaperiode heeft Wendela Griffioen ons uitgenodigd op haar boerderij De Groene Griffioen. Daar is voldoende ruimte om afstand te houden, bovendien zijn we lekker buiten dus dat is wat betreft coronamaatregelen verantwoord.”

Pilates in het gras
Omdat Wendela Griffioen naast boerin ook Pilates instructrice is, neemt zij de enthousiaste Tafeldames mee het weiland in, voor een Pilatesles in het gras.

Net als vele andere Tafeldames heeft ook Mirjam Dijkman nog nooit een Pilatesles in een weiland gehad. “De zon scheen, dat was al heerlijk. En toen we op onze rug op het matje lagen en ik naar de blauwe lucht keek, vond ik het toch wel heel bijzonder.”

Samen eten 
Na de Pilatesles staat de soep van Aaltje klaar. Xandra Wentink licht toe dat de Tafel van Weesp de samenwerking met restaurant Aaltje voortzet, maar dan op locatie. “Want het is het op dit moment niet mogelijk om met alle Tafeldames bijeen te komen in het zaaltje van Aaltje. Maar op deze manier zijn wij blij en Aaltje volgens mij ook.

We zijn nu met het bestuur van De Tafel aan het uitzoeken op welke manier het mogelijk is om ondanks de coronamaatregelen toch op een verantwoorde manier samen te komen. Een activiteit buiten, zoals deze Pilatesles, is altijd leuk. Maar we zijn ook met de City of Wesopa in gesprek. Daar is het in de zaal mogelijk om op voldoende afstand van elkaar te zitten. Hopelijk kan onze Tafelavond van oktober daar plaatsvinden.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant