Afbeelding
Foto: KWF

KWF Weesp haalt bijna 11.000 euro op in eerste collecte na corona

Algemeen

WEESP In april werd er nog gedacht de collecte niet door te laten gaan in verband met corona. Maar het KWF besloot de beslissing om wel of niet te collecteren over te laten aan de individuele afdelingen. In de week van 30 augustus tot en met 5 september gingen de collectanten van KWF Weesp langs de deuren, met een geweldig resultaat.

KWF coördinator Heleen Heijnis vertelt dat elke collectant vrij was om zelf de afweging te maken. “Sommigen zijn al op leeftijd of kwetsbaar door bijvoorbeeld een chronische ziekte. Maar de daadkracht in Weesp was groot: een groot deel van onze collectanten stond dit jaar klaar. Sommigen droegen handschoenen en een mondkapje, een ander had een ingenieus systeem bedacht met een bezemsteel aan de collectebus.”

Tijdens de collecteweek voor het KWF haalden de vrijwilligers in totaal 10.909,19 euro op in Weesp. Dat is bijna 2000 euro meer dan vorig jaar, terwijl er dit jaar minder collectanten de straat op gingen. Er kon nu via een QR code gedoneerd worden en dat heeft volgens Heijnis het verschil gemaakt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant