Afbeelding
Hans Peijs

In één klap ruim vijf hectare biodiversiteit erbij

Algemeen

WEESP - Wethouder Maarten Miner van onder andere Groen en Wijkbeheer heeft vanmiddag de openingshandeling verricht van een uniek project dat tot doel heeft de biodiversiteit te verbeteren. Verbetering van de biodiversiteit is een van de pijlers onder het gemeentelijk beleid.

Deze keer gaat het niet om de aanleg van een paar bijenveldjes of andere groene maatregelen op een paar vierkante meter, maar hiermee worden grote stappen gezet. In ruim drie hectare weiland van melkboer Cock Verweij aan het Nigtevechtspad worden namelijk diverse graszaden plus verschillende kruiden ingezaaid. Op het land zullen volgend jaar onder andere eenjarige koeien grazen, maar de grassoorten en kruiden zullen ook insecten en daarmee weidevogels aantrekken.

Niet alleen de omvang van het project, maakt dit tot een bijzonder project. Ook het feit dat boeren, loonwerkers, het Waterschap en de gemeente Weesp hieraan onder leiding van PPP-Agro advies uit Weesp en DLV Advies meewerken, maakt het apart. Miner was trouwens zichtbaar verrast door de grootte van het perceel waar Verweij overgaat van monocultuur naar mengcultuur. Hij had verwacht langs de sloot aan het Nigtevechtsepad een paar aardige ontwikkelingen te zien in deze richting, maar het is een oppervlakte ter grootte van elf voetbalvelden.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant