Afbeelding
Foto: Bibliotheek Gooi en meer

Duurzame bouwwedstrijd ‘Bouw een Middeleeuws kasteel’ bij Bibliotheek Gooi en meer

Algemeen

WEESP In het kader van de Kinderboekenweek – van 30 september tot en met 11 oktober - heeft de Bibliotheek Gooi en meer in al haar vestigingen een duurzame bouwwedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar in het leven geroepen.

De opdracht is: bouw een Middeleeuws kasteel van duurzame materialen. En met duurzame materialen bedoelt de bibliotheek bijvoorbeeld eierdozen, drinkpakken, kurken, bierdopjes, draadjes wol, schoenendozen en andere dingen die anders misschien weggegooid zouden worden. 

Kinderen kunnen hun zelfgebouwde Middeleeuwse kasteel tot en met 10 oktober inleveren bij de informatiebalie van de bibliotheek. Vervolgens is er van 12 tot 17 oktober een stemweek, waarin iedereen – dus vrienden, familie, klasgenoten, echt iedereen – mag stemmen op het mooiste bouwwerk. Stemmen kan door een stemformulier bij de bibliotheek in te vullen.

De prijsuitreiking van het mooiste Middeleeuwse kasteel van duurzame materialen is op woensdag 21 oktober om 15.00 uur, op de jeugdafdeling van de bibliotheek. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant