Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Hèhè, eindelijk weer eens sloeproeien voor het echie

Algemeen

WEESP Zelfs veel deelnemers zijn erover verbaasd dat de sloeproeiwedstrijd ‘Vechten op de Vecht’ vandaag gewoon doorgaat. Maar het kwam er toch echt van. Vanochtend om 11.30 uur was de eerste run en vanmiddag om 14.00 uur is de tweede. De organisatie hoopt intussen dat toeschouwers niet te dicht op elkaar zullen staan langs de kant.

‘Vechten op de Vecht’ is al 12 jaar in april en is daarmee de start van het sloeproeiseizoen, maar vanwege corona werd het evenement afgelast en doorgeschoven naar eind september. Het was daarbij lange tijd de vraag of het evenement wel zou doorgaan omdat Weesp slecht scoort in de coronastatistieken, maar uiteindelijk vond vanochtend het eerste palaver plaats.

Met vijftig boten zijn er wel veel minder deelnemers dan het normale aantal van rond de 120. Bovendien haakten op het laatste moment nog teams af vanwege angst voor coronabesmetting.
Er zijn ook geen activiteiten rond de sloeproeiwedstrijd, er is geen feesttent en zo zijn er meer restricties, maar dat mag allemaal de pret niet drukken: de roeiers zijn al blij dat ze eindelijk weer eens ‘voor het echie’ de riemen mogen aantrekken. Aan ‘Vechten op de Vecht’ doen verschillende teams uit Weesp mee, waaronder in de eerste run De Spieringen Dames 1 en Spiering Heren 7 (foto’s hieronder.

Vandaag zijn meer foto’s te zien van het evenement op weespfoto.nl.

   

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant