Afbeelding
Archieffoto: Marieke van Veen

Café Vechtzicht zeker twee weken dicht vanwege overtreden coronaregels

Algemeen

WEESP Café Vechtzicht in de Slijkstraat kreeg vorige week al een laatste formele waarschuwing. Toch werden afgelopen vrijdagavond zowel binnen als buiten weer diverse overtredingen waargenomen. Daarom heeft het café de deuren moeten sluiten. Dat is voor minstens twee weken. 

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, het gemeentebestuur en de GGD maken zich grote zorgen over de recente stijging van het aantal besmettingen in de regio. Vrijdag maakte het kabinet nog bekend dat ook de regio Gooi en Vechtstreek zich op het risiconiveau ‘zorgelijk’ bevindt.

Risico op verspreiding
“Het is echt belangrijk dat iedereen alert blijft op het naleven van de coronaregels en 1,5 meter afstand houdt, ook tijdens het uitgaan. Veruit de meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Bij café Vechtzicht zijn vrijdagavond 25 september zowel binnen als buiten verschillende overtredingen van de noodverordening geconstateerd. Op vrijdag 18 september jongstleden ontving deze horecagelegenheid al een formele laatste waarschuwing voor soortgelijke overtredingen. Het risico op verspreiding van het coronavirus is op deze manier te groot en daarom is sluiting noodzakelijk”, zo laat de gemeente Weesp weten.

Heropening 
Heropenen na een sluiting kan alleen als er een goedgekeurd plan van aanpak is. De sluiting kan dus langer dan twee weken duren als de uitbater onvoldoende maatregelen neemt om toekomstige overtredingen te voorkomen.

Meer maatregelen 
De nieuwe aangescherpte maatregelen die het kabinet op vrijdag 18 september voor 6 regio’s in het westen van ons land heeft afgekondigd gelden vanaf vandaag 18.00 uur ook voor de regio Gooi en Vechtstreek, waar Weesp onder valt. En van die maatregelen is dat de horeca om middernacht geen mensen meer mag toelaten en om 01.00 uur moeten sluiten. De overtredingen en sluiting van café Vechtzicht betreffen handhaving van de al eerder geldende noodverordening.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant