Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Van de lezers

Waarom geen Groene Punt met instructies en zwemstrook?

Buurt / wijk

Nu het zomer-/zwemseizoen achter de rug is, heeft lezer Daan van den Wall Bake behoefte aan een terugblik op het door de gemeente gevoerde beleid met betrekking tot het gebruik van de zogenoemde Groene Punt. 

Dat unieke stukje groen in het hart van Weesp - waar het tijdens warmweerperiodes altijd een komen en gaan was van aanstekelijk genietende jongelui en picknickklanten (een tafereel als ware het uit de TV-serie ‘Toen was Geluk heel gewoon’) - werd afgesloten. De redenen waarom dit gebeurde, laten zich raden. Hier zal naast het veiligheidsargument, (het zwemwater langs de punt wordt ’s zomers bij tijd en wijle ook druk bevaren) ook corona een grote rol gespeeld hebben, immers op de Groene Punt komt de jeugd op warme dagen zorgeloos samen en laat juist tante corona daar ook veel van houden?!

Akkoord, als observerende inwoner van Weesp, begrijp ik min of meer de genomen maatregelen. Ja, ‘min of meer’… want door de ad hoc-afsluiting aan de ene kant (de Groene Punt dus) raakte een zwemlandje aan de andere kant (naast de molen aan de Utrechtseweg) ernstig overbevolkt. Het leken wel communicerende vaten, wat je hier wint, verlies je daar. Per saldo: een coronamaatregel die contraproductief uitpakt. Kortom, een mens vraagt zich af of ons gemeentebestuur wel diverse belangen zorgvuldig naast elkaar legt en vervolgens afweeg

Hierbij zou de wens van (vele) inwoners toch minstens even zwaar moeten wegen als de adhesie van instanties als de provincie en het Waternet. Hierbij kun je denken aan een Groene Punt met borden met corona-instructies en een door kurkboeien begrensde zwemstrook die dan meteen om nabijgelegen hoek kan uitwaaieren naar voldoende breedte voor zowel passerende schepen als zwemmende jongeren. Natuurlijk weet net als u ook ik dat regels dan vrij zullen worden geïnterpreteerd, jongelui zijn nu eenmaal minder kwetsbaar en zorgelozer van instelling. Maar waar kies je voor: een met voeten treden van instructies verderop of een min of meer gecontroleerd oprekken van regels op de punt in het volle zicht?

Kortom, waar ondergetekende voor wil pleiten is een zorgvuldige(r) afweging van belangen en een duidelijk communiceren van deze processen naar de bevolking.

Weesp, Daan van den Wall Bake

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant