De invulling door BPD van 'robuust groen'.
De invulling door BPD van 'robuust groen'. Foto: BPD

Bouwplan Weesperschool ligt ter inzage

Buurt / wijk

WEESP Tot en met 4 november ligt het bestemmingsplan ter inzage dat voorziet in realisatie van de Weesperschool. Dit plan is zwaar bekritiseerd door de buurt, maar het gemeentebestuur heeft zich hierdoor niet van de wijs laten brengen en heeft het plan onveranderd ter inzage gelegd. Weespers kunnen hier bezwaar tegen maken en er is aangekondigd dat hier massaal gebruik van zal worden gemaakt.

De Weesperschool is het plan om op het grasveld van voorheen de Jan Woudsma en de naastliggende groenstrook aan de Sinnigvelderstraat twee woonblokken van elk veertig woningen en aan de Waarschapsstraat acht eengezinswoningen te bouwen. De bewoners vinden het plan te veel van het goede voor de buurt, waardoor de wijk in leefbaarheid achteruit holt.

In zijn column deze week op de gemeentepagina schrijft verantwoordelijk wethouder John Vos dat de appartementen vooral geschikt zijn voor jongeren en bovenal voor een lage prijs. Dat er aan deze woningen behoefte is onderschrijven ook de buurtbewoners, maar wat hen betreft hadden het er minder moeten worden. De strook met acht eengezinswoningen eraf zou al veel helpen, maar dat is niet gelukt.
In augustus heeft Vos op aandringen van de gemeenteraad nog bij projectontwikkelaar BPD aangeklopt met de vraag of ze alsnog de acht woningen zouden willen schrappen, maar hij ging met lege handen naar huis.


 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant