Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Lange Vechtbrug in november drie weken afgesloten

Buurt / wijk

WEESP De Lange Vechtbrug, die het centrum van Weesp verbindt met de Ossenmarkt, heeft groot onderhoud nodig en is daarom afgesloten voor al het verkeer van donderdag 5 november tot en met maandag 30 november of zoveel eerder als het werk gereed is. Dat laat de gemeente Weesp weten. 

Voor auto’s komt er een tijdelijke omleiding. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen in deze periode gebruik maken van een tijdelijke pontonbrug. De tijdelijke pontonbrug wordt aangelegd op 3 en 4 november. Deze brug wordt na afloop van de werkzaamheden weer verwijderd.

Beeldbepalend Rijksmonument
De Lange Vechtbrug is een beeldbepalend Rijksmonument. Voor behoud van deze brug voor Weesp is groot onderhoud noodzakelijk. Vanwege de monumentale status van de brug, moet het onderhoud met extra zorg en door een gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd.

Omleiding brandweer en ander autoverkeer
Voor het gemotoriseerd verkeer komt er een omleidingsroute over de provinciale weg N236 en de ‘s Gravelandseweg. Gele omleidingsborden geven ter plaatse de omleidingsroute aan. Hierbij moet rekening worden gehouden met extra reistijd. Deze extra reistijd geldt ook voor de brandweer. Bij een eventuele uitruk naar de Ossenmarkt, Lange Muiderweg of ’s-Gravelandseweg, zal daardoor de basisbrandweereenheid enkele minuten later ter plaatse zijn. Gedurende de stremming is bij een eventuele uitruk vanuit de kazerne Weesp, de basisbrandweereenheid via de omleiding in maximaal 15 minuten ter plaatse. In de normale situatie is dit 8 minuten. De wettelijk voorgeschreven maximale opkomsttijd bedraagt 18 minuten. Bovendien biedt de brandweer vanuit Muiden ondersteuning.

Omwonenden, ondernemers en instellingen in de omgeving van de Lange Vechtbrug ontvangen een brief van de gemeente over de werkzaamheden en de onvermijdelijke hinder die het onderhoud van de brug met zich meebrengt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant