Afbeelding
Foto: Cathalien op 't Land

Luier-inzamelactie voor vluchtelingenkinderen van start

Algemeen

WEESP Grote dozen staan klaar om gevuld te worden met luiers, babydoekjes en andere hygiëneproducten voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. De inzamelactie – een initiatief van de gezamenlijke kerken van Weesp, Driemond en Muiden – is maandag van start gegaan.

Onder het motto ‘Help de vluchtelingenkinderen in Griekenland de winter door!’ wordt iedereen aangemoedigd om tussen 5 en 24 oktober luiers, babydoekjes en andere verzorgingsproducten voor kinderen te doneren.

Groot tekort aan luiers
Begin september brandde het vluchtelingen- en migranten opvangkamp Moria op Lesbos volledig af. Zo’n 12.000 mensen – onder wie 4.200 kinderen en 407 alleenreizende kinderen – werden in één klap dakloos en slapen op straat. Al eerder verzamelde stichting Because We Carry onder andere in Weesp 15.000 slaapzakken voor deze vluchtelingen. 

Omdat er ook een groot tekort is aan luiers en verzorgingsproducten voor vluchtelingenkinderen op Lesbos, zetten de gezamenlijke kerken zich in om hier zoveel mogelijk van te verzamelen.

Een pak luiers bijdragen?
Behalve luiers en babydoekjes worden ook tandenborstels, tandpasta, zeep, shampoo en babyzalf ingezameld. Bij verschillende inzamelpunten in Weesp, waaronder Het Lichthuis, de boerderij van Teunie en Joost ter Beek aan de Aetsveldseweg 3, HRIF aan de Rijnkade en de rooms-katholieke parochie aan de Troelstralaan, kunnen de producten tijdens de actieperiode ingeleverd worden.

In november vervoert Humanitarian Resources International Foundation uit Weesp alle ingezamelde producten met vrachtwagens naar Griekenland.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant