De Spar in Aetsveld hanteert andere openingstijden voor ouderen kwetsbaren dan de andere supermarkten.
De Spar in Aetsveld hanteert andere openingstijden voor ouderen kwetsbaren dan de andere supermarkten. Foto: Marieke van Veen

Speciaal boodschappenmoment voor ouderen en kwetsbaren

B2b

WEESP De supermarkten in Weesp hebben weer een speciaal moment ingesteld waarin ouderen en kwetsbaren hun boodschappen in alle rust kunnen doen. Spar in Aetsveld hanteert andere tijden dan de andere supermarkten én heeft als enige ook een speciaal uurtje in de middag.

De twee vestigingen van Albert Heijn (Hogeweij en Achtergracht) en Deen richten zich tussen 7 en 9 uur op deze specifieke groep. Eerder tijdens de coronacrisis was er de nodige kritiek op het tijdstip van deze maatregel, maar daar is niets mee gedaan.
Deze supermarkten worden landelijk aangestuurd. Dat is anders in Aetsveld, waar de winkel van Spar eigendom is van Jeffrey Veldt. Hij heeft op basis van geluiden en wensen van zijn klanten besloten om in de ochtend tussen 9 en 10 uur en in de middag tussen 13 en 14 uur open te gaan voor ouderen en kwetsbaren.
De gemeente roept Weespers verder op om veilig boodschappen te doen, hetgeen onder andere inhoudt dat het dragen van een mondkapje dringend wordt geadviseerd.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant