Afbeelding
Archieffoto: Marieke van Veen

Zodra de horeca weer open kan, kunnen ze starten met een winterterras

Algemeen

WEESP Ze kunnen er op dit moment even weinig mee, maar zodra de horeca van het kabinet weer open mag, dan kan dit in Weesp in ieder geval met een winterterras. Dat heeft de gemeente Weesp zojuist bekend gemaakt. 

Hiermee wil de gemeente horecaondernemers steunen in het opvangen van de financiële tegenvallers die voortvloeien uit de coronamaatregelen. Al eerder waren om diezelfde reden de regels voor het huidige terrassenseizoen verruimd, alleen kwamen daar deze week nieuwe noodmaatregelen overheen en zijn de cafés en restaurants sinds vandaag weer dicht (uitgezonderd voor bezorgen/afhalen).

De aanpassing geldt van 1 november 2020 tot 1 april 2021. De voorwaarden die hiervoor gelden zijn vastgelegd in tijdelijke aanvullende beleidsregels. De landelijke noodwet en de regionale noodverordening gaan voor op het gemeentelijk beleid. Dat betekent dat de winterterrassen pas open kunnen als de kabinetsmaatregelen weer worden versoepeld.

Veilig en behaaglijk 
Wethouder John Vos van Ruimtelijke Ordening: “De horecasector wordt hard getroffen door het coronavirus. Het is goed dat we op deze manier tegemoet kunnen komen aan de wens van deze ondernemers. Zodra de horeca weer open mag, kunnen we er zo samen voor zorgen dat Weespers en bezoekers van onze stad ook in de winter veilig en behaaglijk een hapje of drankje met elkaar kunnen doen. Wel zal nadrukkelijk gekeken worden naar de toegankelijkheid van de openbare ruimte.”

Openingstijden 
De winterterrassen mogen straks op vrijdag en zaterdag open tot 22.00 uur. De andere dagen van de week tot 21.00 uur. Alle informatie over winterterrassen is te vinden op www.weesp.nl/winterterras

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant