Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Alle stations krijgen AED, mede dankzij Weesper Arnoud Vermeer

Algemeen

WEESP Alle treinstations in Nederland worden volgend jaar van Automatische Externe Defibrillatoren (AED) voorzien. De komst van deze levensreddende apparaten is mede dankzij Arnoud Vermeer uit Weesp.

De 34-jarige Vermeer wachtte vorig jaar in januari op de trein in Weesp, toen hij verderop op het perron twee NS-medewerkers hoorde roepen of iemand EHBO kon uitoefenen. Een man had in de trein een hartstilstand gekregen. Vermeer, in het bezit van een EHBO-diploma, snelde meteen toe. “Ik begon te reanimeren en vroeg omstanders een AED te zoeken, maar die bleek niet aanwezig.” Het slachtoffer overleed uiteindelijk.

Dringende oproep
Na dit verdrietige voorval kaartte Vermeer de zaak aan bij de NS. Hij vroeg de spoorwegen te zorgen voor AED’s op alle stations en in alle treinen. Aan dit verzoek wordt nu gehoor gegeven. Vanaf volgend jaar moet er op ieder treinstation in Nederland een AED hangen. ProRail en de NS willen in samenwerking met de Hartstichting in totaal 450 defibrillators plaatsen op alle 350 treinstations.

Morgen meer hierover op WeesperNieuws Extra.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant