Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Splitsen woning en verhuren per kamer mag niet meer in Weesp

Politiek

WEESP Het splitsen van woningen of verhuren per kamer is vanaf vandaag in Weesp aan banden gelegd. De gemeenteraad kwam gisteravond in allerijl en in beslotenheid bijeen om dit te besluiten.

Bij de gemeente komen steeds meer aanvragen voor een vergunning om woningen  te kunnen splitsen of om woningen per kamer te verhuren. Dit zet volgens het college van B en W en de gemeenteraad de leefbaarheid in de stad  teveel onder druk. Om die reden heeft de gemeente gekeken of er middelen zijn om dit tegen te gaan. Dat is heel lastig. De bestemmingsplannen in Weesp beletten dit in elk geval niet, hetgeen betekent dat Weesp aanvragen voor vergunningen die hier betrekking op hebben moet verlenen.

Om er tóch grip op te krijgen, wordt de huidige juridisch planologische situatie door middel van het voorbereidingsbesluit dat gisteren is aangenomen ‘on hold’ gezet voor maximaal een jaar. De gemeente wil dit jaar benutten voor het formuleren van beleid en dit vervolgens vastleggen in een (paraplu)bestemmingsplan. Alle aanvragen die een ander doel hebben, worden intussen gewoon op z’n merites beoordeeld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant