Jantine hoopt dat de deuren snel weer open gaan
Jantine hoopt dat de deuren snel weer open gaan Foto: Jantine Lauterslager

ChaCha en La Base/Passata even dicht vanwege positieve coronatesten

B2b

WEESP Echt ziek is ze er gelukkig niet van, maar balen doet ze wel: Jantine Lauterslager moet de deuren van haar modezaak ChaCha Casuals even dicht houden omdat haar coronatest positief uitsloeg. 

Uit voorzorg worden ook haar medewerkers getest en in afwachting daarvan kunnen ook zij de winkel niet bemannen. “Behalve dat ik mijn reuk en smaak kwijt ben, voel ik me verder prima. Ik ben nu thuis de kasten maar aan het opruimen, want stilzitten kan ik niet”, aldus Jantine. 

Ze hoopt dat de uitslagen van de medewerkers er snel zijn én dat die uitslagen negatief zijn: “Dan kunnen we snel weer open, want we hadden juist zo’n zin in dit weekend. Aanstaande zondag is het koopzondag”. 

Zelf kan ze volgende week pas weer aan de slag, omdat het RIVM dat zo voorschrijft: “Ik liet me eigenlijk vooral testen omdat mijn dochter coronasymptomen had en ik ook een beetje verkouden was. Maar mijn dochter heeft het - gelukkig - niet, en ik dus wel”. 

Deze week geen afhaal bij Passata en La Base
Bij restaurant Passata en La Base kampen ze met hetzelfde probleem. Eigenaar Merel Diekstra is zelf positief getest op corona. “Ik heb helemaal geen klachten, maar ik kreeg een melding via de Coronamelder app dat ik afgelopen zondag in contact ben geweest met iemand die positief getest is. Ik heb toen voor de zekerheid een test gedaan en die was positief.” Merels echtgenoot Sydney – ook eigenaar van de twee restaurants – is negatief getest op corona.

Merel: “Ik ben al sinds zaterdag niet meer op de zaak geweest, ik weet dus dat ik niemand besmet kan hebben. Maar we hebben besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en beide zaken tot minimaal woensdag gesloten te houden.” 

Dit betekent dat zowel La Base als Passata dit weekend geen afhaalmaaltijden verzorgt. Op maandag en dinsdag waren beide restaurants toch al gesloten voor afhalen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant