In Weesp komen drie nieuwe trapveldjes en een reeds bestande is al opgeknapt.
In Weesp komen drie nieuwe trapveldjes en een reeds bestande is al opgeknapt.

Nieuwe trapveldjes in Weesp

Algemeen

WEESP De gemeente trekt volgend jaar geld uit voor de aanleg van vier trapveldjes. Eén betreft het opknappen van een bestaand trapveldje in Aetsveld (deze is al gereed) en de tweede komt in Leeuwenveld, nadat jongeren uit deze buurt hierom hebben gevraagd. Waar de andere twee veldjes komen, is nog niet bekend.

“Verspreid over de stad wil het college van B en W meer plekken creëren om in de openbare ruimte te kunnen bewegen en sporten. Dit is mede naar aanleiding van een handtekeningenactie in 2019 georganiseerd door de jongeren Hugo Koppers, Marijn Koppers, Uras Yilmaz, Daan van Dalsem en Ties van der Vegt uit de wijk Leeuwenveld. Zij willen een nieuw trapveldje bij hen in de wijk.”

Dit is volgens de gemeente een van de aanleidingen om eens serieus te gaan kijken of er in Weesp niet meer trapveldjes moeten komen. Deze jongens krijgen dus hun trapveldje en in Aetsveld is het bestaande, verouderde tegel-trapveld, dat vanuit veiligheidsoverwegingen aan vervanging toe was, reeds vervangen door een kunstgrasmat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant