Afbeelding
Foto: pixabay

Schoolgaande kinderen arme gezinnen krijgen gratis laptop of tablet

Algemeen

WEESP Schoolgaande kinderen uit een gezin dat moet rondkomen van een laag inkomen kunnen gratis de beschikking krijgen over een laptop of tablet (een zogeheten device). De gemeente wil namelijk voorkomen dat deze kinderen buiten de boot vallen.

Sinds enige tijd is Weesp voor wat betreft de uitvoering van het minimabeleid onderdeel van de gemeente Amsterdam. Veel Amsterdamse regelingen zijn daarom ook van pas voor Weesper gezinnen. En sinds 1 oktober maakt ook de regeling dat kinderen uit een gezin met een minimum inkomen de beschikking kunnen krijgen over een tablet of laptop voor hun schoolwerk. Bovendien krijgen deze gezinnen ook, wanneer deze nodig is om het apparaat te kunnen gebruiken, 200 euro tegemoetkoming in de kosten van een abonnement om te kunnen beschikken over een goede internetverbinding en na vijf jaar wordt het gekozen apparaat vervangen door een nieuwe. Wethouder Maarten Miner is er heel blij mee. “Het mag niet zo zijn dat gezinnen waar weinig geld is, geen goed onderwijs kunnen volgen en een laptop of tablet is daar tegenwoordig onderdeel van.”
Er wordt geen geld aan de gezinnen gegeven, maar het apparaat waar de keus naar uit gaat, worden door de gemeente uitgereikt.

Redelijk goed inzicht
De gemeente heeft redelijk goed inzicht welke gezinnen dit betreft, omdat het veelal om gezinnen gaat met een uitkering. Eén op de tien huishoudens in Weesp behoorde in 2018 tot de minima. Het gaat om ongeveer 850 minimahuishoudens. Onder kinderen en tieners zijn relatief veel kinderen uit een dergelijk gezin. In totaal groeien in Weesp 349 kinderen op in een minimahuishouden, waaronder 274 schoolgaande kinderen (4 t/m 17 jaar).

Brief
De gezinnen die aan de criteria voldoen en bij de gemeente bekend zijn, krijgen binnenkort een brief waarin ze op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden. Maar niet alle gezinnen zijn in beeld. Bijvoorbeeld gezinnen waar het inkomen uit arbeid niet hoger is dan een bepaald maximum, kunnen hier ook gebruik van maken.
Alle verdere informatie is binnenkort te vinden op www.weesp.nl/laptop 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant