Afbeelding
Foto: GJ Schultz

Meten luchtkwaliteit boven Weesp is dure grap

Politiek

WEESP De ongeveer 100.000 euro die het de gemeente kost om de luchtkwaliteit boven Weesp te meten is het niet waard. Vandaar is het advies van het college van B en W aan de gemeenteraad hiervan af te zien, maar het antwoord is aan de raad.

De raad vroeg het college op 25 februari om de lucht te gaan meten boven Weesp, maar niet voordat de kosten in kaart zouden zijn gebracht. Dat is nu gebeurd en het zijn fikse kosten. Metingen van NO2 met zogenaamde Palmes buisjes kosten elk jaar 5.600 euro, maar deze metingen voldoen niet aan Europese eisen. Wil je wel testen die aan die eisen voldoen, dan loopt de teller op naar 50.00 euro. En daar komt ook nog 40.000 euro bij aan het meten van fijnstof. En dit zijn kosten die elk jaar terugkeren, want één keer meten is eigenlijk geen keer meten.
In de aanloop naar de fusie met Amsterdam adviseert het college de raad daarom om van de metingen af te zien. Wil de gemeenteraad er =toch aan, dan moet er ruimte worden gevonden in de begroting voor 2021. In de commissie SOB wordt er donderdag 5 november over gepraat.      

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant