Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Gemeente organiseert alternatieve Lichtjesavond vanuit huis

Algemeen

WEESP Nadat eerder deze maand aangegeven werd door Myosotis Uitvaartverzorging dat er dit jaar geen Lichtjesavond gehouden zou kunnen worden vanwege de nieuwe coronamaatregelen, komt de gemeente nu toch met een alternatief.

Nabestaanden wordt gevraagd om thuis een lichtje te branden ter nagedachtenis van dierbaren en via een website is er een speciale online radio-uitzending te beluisteren.

Lichtjesavond werd de afgelopen zes jaar elke november op begraafplaats Carspelhof in Weesp gehouden. Nabestaanden konden een kaarsje branden ter nagedachtenis van overledenen en samenkomen met een ceremonie en muziek.

Omdat er dit jaar geen mogelijkheid was voor een bijeenkomst op de begraafplaats in Weesp, geeft de gemeente nu in samenwerking met onder andere gemeente Amsterdam een andere invulling aan de jaarlijkse herdenking. Op een website, die speciaal gebouwd is voor de herdenking, kunnen nabestaanden de naam en foto van hun dierbaren uploaden en een verzoeknummer aanvragen. Op dezelfde website kan ook op 2 november tussen 18:00 en 21:00 uur een live radio-uitzending bijgewoond worden. 

Thuis meedoen met de Lichtjesavond kan door een glazen potje met daarin een foto van de overledene en een (led) lichtje voor het raam te plaatsen. “Op deze manier maken we de gezichten van de overledenen zichtbaar in de straten, op de pleinen en langs de grachten,” schrijft de gemeente. 

Toevoeging 
Charles Benschop van Myosotis Uitvaartverzorging heeft laten weten de Lichtjesavond toch niet zonder herdenking voorbij te willen laten gaan. “Nadat we hadden aangegeven dat we het dit jaar niet konden organiseren vanwege de coronamaatregelen kregen we veel reacties van Weespers die dat jammer vonden,” vertelt Benschop. “Daarom hebben we besloten om toch iets te doen op die dag.”

Op donderdag 26 november tussen 9:30 en 15:30 kunnen nabestaanden een kaarsje ophalen bij Uitvaartcentrum Myosotis. Dit kaarsje kan dan die avond thuis voor het raam geplaatst worden, om de mensen die wij missen te gedenken.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Gouw in de maak Hier liggen we straks op het Weesper strand Buurt / wijk 10 aug, 14:13
Afbeelding
Fortbrug Weesp afgesloten voor zwaar verkeer Algemeen 10 aug, 11:57
Logo
Afbeelding
Populair bij Weespers “Iedereen is blij met het Diemerbos” Algemeen 10 aug, 09:30
Afbeelding
Brandweeroefening trekt veel bekijks Algemeen 10 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief