Afbeelding
Foto: Pixabay

‘Hoe sneu ook, het is niet verstandig om met Sint-Maarten langs de deuren te gaan’

Algemeen

WEESP - De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek raadt het vieren van Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november) dit jaar met klem af. Ook kerstmarkten gaan dit jaar niet door, meldt de Veiligheidsregio. 

Met een lampion of in een griezelkostuum langs de deuren om snoep op te halen? Doe het dit jaar niet, zo luidt de dringende oproep van de Veiligheidsregio. Inwoners worden verzocht om de viering van Halloween en Sint-Maarten op een alternatieve manier in te vullen of eventueel thuis in kleine en huiselijke kring te vieren, om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. 

Burgemeester Van Bochove licht het advies toe: “Hoe sneu het ook is voor de kinderen, we moeten ons blijven realiseren dat we te maken hebben met een pandemie. Een gevaarlijk en besmettelijk virus dat nog niet onder controle is. Hoe graag we dit ook zouden willen, het is niet verstandig om kinderen in deze periode van deur tot deur te laten gaan om liedjes te zingen en snoepgoed van hand tot hand te laten gaan.”

Geen kerstmarkten

Op advies van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zullen ook kerstmarkten dit jaar helaas geen doorgang vinden. Deze zullen door de gemeenten in de regio niet worden vergund. Wat de gevolgen zijn voor de viering van Oud en Nieuw is nog niet bekend. Hierover wordt naar verwachting na 9 november 2020 door de Veiligheidsregio een besluit genomen.

Burgemeester van Bochove vindt het goed dat er over dit soort zaken in de regio gezamenlijke besluiten worden genomen en adviezen worden uitgebracht. “Wanneer elke gemeente hierin z’n eigen koers vaart ontstaat onnodige verwarring.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant