Afbeelding
Foto: Nora Schenk

Rond parkeerdruk Kostverlorenstraat wordt ‘integrale afweging gemaakt’

Buurt / wijk

WEESP Bij alle nieuwe bouwontwikkelingen aan de Kostverlorenstraat wordt een ‘integrale afweging gemaakt of de gemeente medewerking verleent aan de nieuwe ontwikkeling.’ Met andere woorden: als er gebouwd gaat worden, dan neemt de gemeente de verwachte gevolgen voor de parkeerdruk mee.

In deze woorden wil het college van B en W de ongeruste omwonenden van de Kostverlorenstraat gerust stellen. Het betreft overigens nog een conceptbrief die dinsdag wordt besproken in de commissie SOB.

Parkeerdruk
De bewoners van de Kostverlorenstraat maken zich grote zorgen over de parkeerdruk op en rond het terrein waar nieuwe woningen moeten komen, alsook over de bouwplannen zelf.
De parkeerdruk was hier altijd al hoog, maar is de laatste tijd alleen maar toegenomen door onder andere meer personeel van het Vechtstede College dat is gegroeid. En met de voorgenomen bouwplannen, zowel concrete als plannen rond de Kastanjelaan die nog in de pijplijn zitten, wordt het er niet beter op. Bovendien vrezen ze dat vanaf april volgend jaar bewoners van wijken war betaald parkeren wordt ingevoerd op zoek gaan naar gratis plekken en het parkeerterrein achter het winkelcentrum is dan, menen zij, een voor de hand liggende locatie.

Onderzoek
Dat de parkeerdruk hoog is, vinden niet alleen de omwonenden, maar heeft ook onderzoek aangetoond. Daaruit blijkt dat er zeker 30 extra parkeerplaatsen moeten komen, willen alle plannen doorgaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant