Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Rindert Kromhout voltooit Klaus Mann-trilogie met ‘De naam van mijn vader’

Cultureel

WEESP Volgende week woensdag verschijnt het nieuwe boek van Weesper Rindert Kromhout. De naam van mijn vader is het laatste deel van de trilogie over de bekende schrijver Klaus Mann.

Het boek zal over het leven van Klaus Mann gaan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Mann was een Duitse schrijver en de zoon van Nobelprijswinnaar Thomas Mann. De eerder verschenen boeken Een Mann en En ik was zijn held gingen ook al over de beroemde familie. In het eerste deel worden de jonge jaren van Klaus beschreven. Het tweede deel speelt zich af in 1933, het jaar dat Adolf Hitler aan de macht komt in Duitsland en de familie Mann op de vlucht slaat voor de nazidictatuur.

Kromhout laat in dit laatste deel zien hoe het is om als vluchteling in ballingschap te leven door de ogen van Klaus. Het thema is er een die ook nu sterk leeft. Kromhout: “Het is een universele vertelling over vluchtelingen die proberen een nieuw leven op te bouwen in een voor hen vreemd land waar de taal en cultuur zo anders zijn dan thuis. En hoe het is om na jaren van heimwee eindelijk weer terug te kunnen gaan naar je thuisland, dat je noodgedwongen had moeten verlaten.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant