Afbeelding

Bijna 15.000 luiers ingezameld voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Algemeen

WEESP Voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland hebben de kerken in Weesp in drie weken tijd maar liefst 14.8471 luiers ingezameld en bijna 1100 andere hygiëneproducten, waaronder 200 pakjes babydoekjes. 

Daarnaast werden spontaan door oma’s zelfgebreide truien, truitjes, sjaals, dekentjes met bijbehorende mutsjes voor baby’s en andere mooie kinderkleding afgeleverd. Ook zeer gewaardeerd zijn de donaties direct naar Stichting Bootvluchteling. De tussentijdse telling hiervan is 1230 euro, de laatste periode is hier nog niet bijgeteld. Stichting Bootvluchteling wil het gedoneerde geld graag gebruiken om er kindermedicatie voor te kopen om ook daarmee de kinderen de winter door te helpen.

Verder laat Cathalien Op ’t land van de Protestantse Gemeente weten dat ze tijdens de actieweken door twee familiestichtingen is benaderd. Een familiestichting, die graag anoniem wil blijven, doneerde € 1500. De Saan Foundation, met een echte Weesper als bestuurslid, doneerde € 1000 voor deze actie. Een tweede deel van hun donatie willen ze besteden als de school op Lesbos, ook vernietigd door de brand, weer wordt opgezet.

In totaal gaan er in de tweede helft van november vanuit Weesp acht pallets met luiers en hygiënegoederen naar Griekenland. Het actiecomité van de kerken van Weesp spreken hun dank uit aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant