Bewoners protesteren vanaf hun balkon tegen het bouwplan Weesperschool.
Bewoners protesteren vanaf hun balkon tegen het bouwplan Weesperschool. Foto: WeesperNieuws

Rond 115 zienswijzen tegen plan Weesperschool

Buurt / wijk

WEESP Alles bij elkaar zijn er 115 zogeheten zienswijzen ingediend op de voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan om het project Weesperschool mogelijk te maken. Gisteravond protesteerden de bewoners tegen de plannen en werd wederom ingesproken. 

De omwonenden van het bouwplan op het terrein van de Jan Woudsmaschool plus aanpalende groenstrook zijn het al sinds het begin van het traject oneens met het bouwplan. Dat werd van meet af aan voorgeschoteld als dat het niet definitief is, maar het plan is gaandeweg nooit veranderd. Om hun ongenoegen te uiten lieten de bewoners van de Sinnigvelderstraat, Gemeenschapspolderweg en Waarschapsstraat dinsdagavond tijdens de vergadering van de commissie SOB nog eenmaal van zich horen. Vanaf de balkons waren er meerdere geluids- en lichtsignalen.

Ook kan de gemeente alles bij elkaar rond 115 zienswijzen op het plan verwachten. De meeste daarvan komen spontaan van omwonenden en er is er ook een namens de comité Behoud Leefbaar Hogewey (BLH), dat een advocaat in de arm heeft genomen om het plan tegen te houden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant