Afbeelding

Sloop fietsbruggen op de planning voor eind november

Algemeen

WEESP Twee fietsbruggen die in slechte staat zijn worden gesloopt. Het gaat om de brug bij de Blauwschildershof en de Chirugijnsweg en de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan. De sloop van beide bruggen staat gepland voor maandag 23 tot en met vrijdag 27 november.

Uit een inspectie eerder dit jaar bleek dat de bruggen er door achterstallig onderhoud slecht aan toe waren. De bruggen zijn toen onmiddellijk afsloten voor verkeer. In september bleek dat het verbod om gebruik te maken van de brug bij het Diepenbroickpark massaal aan de laars gelapt, volgens buurtbewoners. Hekken werden aan de kant gezet of zelfs in het water gegooid. Met het slopen van de bruggen zal hier een einde aan komen.

Buurtbewoners moeten nog wel even wachten voordat er twee nieuwe bruggen in de plaats komen. Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal van 2021 gebeuren, volgens de gemeente. Ook de fietsbrug tussen Schoolpad en Moerwei zal dan vervangen worden, maar tot die tijd is die brug nog wel open voor gebruik.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant