Begin 2020: Een 'Beweegweek' in Oversingel.
Begin 2020: Een 'Beweegweek' in Oversingel. Foto: Marieke van Veen

'Weesp Bedankt!' zet vrijwilligers in de spotlights

Mensen

WEESP Deze week start de campagne ‘Weesp Bedankt’. Hiermee wil de gemeente al haar vrijwilligers bedanken en uitgebreid stil staan bij het mooie, inspirerende en belangrijke werk dat ze doen.

“De vrijwilligers in Weesp zijn de mensen in onze stad die Weesp een stukje mooier maken”, zegt Astrid Heijstee, wethouder Gemeente Weesp. “Zij zorgen voor de verbinding tussen onze inwoners en zorgen dat Weespers mee kunnen blijven draaien in de samenleving.”

Lokaal cadeautje
Als onderdeel van de campagne vertellen drie vrijwilligers de komende weken in het WeesperNieuws hun bijzondere verhaal, volgende week is de eerste aflevering. Ook is er een speciale website gemaakt www.versavrijwilligerscentrale.nl/weesp-bedankt waarop inwoners van Weesp, die vrijwilligerswerk doen, een lokaal cadeautje naar keuze mogen uitzoeken.

Suzanne Wierenga, Coördinator Versa Vrijwilligerscentrale: “Juist nu in deze tijd is vrijwilligerswerk zo ontzettend belangrijk! Ik ben heel blij dat we het belang van vrijwilligerswerk door deze campagne extra kunnen laten zien. Doordat we de vrijwilligers bedanken met een lokaal cadeautje steken we tegelijkertijd ook lokale ondernemers en organisaties een hart onder de riem. Win- win vind ik!”.

Dag van de Vrijwilliger
Op maandag 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger en wordt de Weesper vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. In aanloop hiernaartoe kan op www.versavrijwilligerscentrale.nl/weesp-bedankt een vrijwilliger genomineerd worden die kans maakt op de titel vrijwilliger van het jaar.

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp in samenwerking met Enter Media en de lokale middenstand in opdracht van de Gemeente Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant