Afbeelding

Burgemeester vraagt respect en waardering voor werk boa’s

Algemeen

WEESP Burgemeester Bas Jan van Bochove ziet graag dat Weespers respect hebben voor het werk dat boa’s en toezichthouders doen om de regels te handhaven. “De boa’s doen hun werk voor ons. De gemeenteraad en het college hebben respect en waardering voor hun inzet. U toch ook?”, vraagt hij vandaag in zijn column in WeesperNieuws. Ook laat hij weten dat de boa’s nu sneller dan aan het begin van de coronacrisis overgaan tot het uitdelen van boetes.

De boa’s en toezichthouders zijn, aldus Van Bochove, ‘In Weesp de vooruitgeschoven boodschappers van de gemeentelijke overheid.’ En hij zegt het niet met zoveel woorden, maar hij ergert zich er merkbaar aan dat het werk van de handhavers bij niet iedereen op evenveel respect kan rekenen. Dat bleek ook weer afgelopen week, na het bericht dat de gemeente naar mogelijkheden binnen de begroting zoekt om de boa’s een bonus te kunnen uitkeren. Er kwamen veel adhesiebetuigingen, maar menigeen liet op sociale media ook blijken dat deze nergens voor nodig is. 

Hoogspanning
En dat bevalt Van Bochove slecht, vandaar de oproep voor respect en waardering, want “Sinds het uitbreken van de coronacrisis werken zij onder hoogspanning. De eerste maanden voornamelijk alleen gericht op het handhaven van ‘coronaregels’, maar nu ook meer en meer het vertrouwde werk. De boa’s doen hun werk voor ons.”

Dat de boa’s sneller overgaan tot het uitdelen van boetes, vindt de burgemeester langzamerhand ook logisch. “Iedereen kan nu echt wel weten wat wel en niet kan”, laat hij weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant