Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Tweede Kamer vraagt input van Weespers voor fusie

Politiek

WEESP Inwoners van Weesp kunnen tot 9 december een schriftelijke reactie geven op het wetsvoorstel voor de fusie tussen Weesp en Amsterdam. Dat is bepaald in een vergadering van de Tweede Kamer die vorige week plaatsvond.

Wanneer er reacties binnenkomen kan dit tot gevolg hebben dat er een hoorzitting komt over de voorgenomen herindeling, staat aangegeven op de website van de gemeente. Alle informatie over het wetsvoorstel en de documenten die daar bij horen zijn te vinden op www.tweedekamer.nl onder wetsvoorstellen. Online zoeken kan ook, de termen ‘wetsvoorstel herindeling Amsterdam Weesp’ leiden direct naar de juiste pagina.

Wie een reactie wil geven kan een mail sturen naar cie.biza@tweedekamer.nl 

Je kan ook een reactie per brief sturen, die kunnen naar onderstaand adres. In de brief moeten ook de contactgegevens van de verzender worden opgenomen.

Adres:
Tweede Kamer der Staten-Generaal
T.a.v.: Commissie Binnenlandse Zaken
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

De komende maanden zal het wetsvoorstel over de fusie nog meerdere malen worden besproken in het parlement. Naar verwachting neemt de Tweede Kamer in het voorjaar een besluit en zal daarna de Eerste Kamer zich erover buigen. 

Als alles volgens plan verloopt zal de fusie plaatsvinden in maart 2022, na de gemeenteraadsverkiezingen zodat er geen aparte verkiezingen plaats hoeven te vinden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant