Afbeelding
Foto: Omroep ZWART

Omroep ZWART behaalt benodigde 50.000 leden

Cultureel

WEESP Omroep ZWART heeft vandaag de 50.000 leden behaald die nodig zijn om toe te kunnen treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel, wordt gemeld op de website.

Omroep ZWART werd in september opgericht door twee initiatiefnemers, Weesper Akwasi en Gianni Grot. Zij wilden meer diversiteit op de Nederlandse televisie zien. “Een groeiende groep makers en kijkers herkent zich namelijk niet in het huidige Nederlandse televisieaanbod,” schrijft de omroep op de website. “ZWART is er voor iedereen die openstaat voor een ander. Ongeacht hun kleur, leeftijd, geaardheid, achtergrond, geloofsovertuiging, beperking of afkomst.”

Begin november stond de teller nog op de 25.000 leden, maar na een ‘Verdubbeldag’ van de omroep steeg dat aantal snel. Bestaande leden werden toen opgeroepen om in gesprek te gaan met mensen in hun omgeving over de omroep en zo iemand ander lid te maken. Dat bleek te werken.

De nieuwe omroep had tot 1 januari de tijd om het benodigde aantal leden te halen. De aspirant-omroep moet nu een beleidsplan indienen bij het Commissariaat voor de Media waaruit blijkt dat de omroep iets toevoegt aan de bestaande programmering.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant