Afbeelding

Rijbewijskeuring in Weesp

Algemeen

WEESP Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen maandag 7 december bij Gezondheidscentrum Weesp medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent, wanneer u een zogenoemd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen maandag 7 december bij Gezondheidscentrum Weesp medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. De kosten bedragen 50 euro.

Verlopen rijbewijs
Senioren mogen als gevolg van de problemen bij het CBR onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland.

De eerste stap in de procedure van verlenging is dat je een Gezondheidsverklaring koopt. Dat kan al vanaf vijf maanden voordat het rijbewijs verloopt. Deze vragenlijst over eigen gezondheid moet eerst zelf worden ingevuld en opgestuurd aan het CBR. Het antwoord van het CBR is het zogenoemde Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kan er pas een afsprak worden gemaakt voor de keuring.
Meer informatie staat op de website van Regelzorg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant