Afbeelding

Laurentiuskerk wint Arie Keppler Publieksprijs

Algemeen

WEESP De Sint Laurentiuskerk heeft de Arie Keppler Publieksprijs 2020 gewonnen. Elke twee jaar worden er vier juryprijzen en een publieksprijs uitgereikt aan inspirerende projecten in Noord-Holland.

Weesper Cees van Vliet, de eigenaar van de kerk, en Bouke Albrecht kregen de prijs zojuist uitgereikt door de organisatie MOOI Noord-Holland. Van Vliet is erg blij met de prijs, en draagt deze op aan het architectenbureau en architect Janton Stork, die vorig jaar voor de voltooiing van de kerk veel te jong is overleden. 

Van Vliet is verantwoordelijk voor de restauratie van veel historische panden, waarvan de redding en verbouwing van de Laurentiuskerk de kers op de taart is. De gemeente Amsterdam heeft de kerk voorgedragen voor de prijs.

De Laurentiuskerk stond op het punt om gesloopt te worden toen Cees van Vliet het gebouw kocht en het ombouwde tot een bierbrouwerij, restaurant, café, woonhuis, hotelkamer, yogastudio en vergaderruimte. Eerder werd Van Vliet al benoemd tot Ereburger van de gemeente Weesp voor zijn verdiensten voor de Weesper samenleving.

De Arie Keppler Prijs is bedoeld om personen of organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed in de schijnwerpers te zetten. Tweejaarlijks selecteert een vakjury twaalf genomineerden, waaruit vier winnaars worden gekozen. Daarnaast kiest het publiek wat zij de meest waardevolle aanwinst voor Noord-Holland vonden. De prijs is vernoemd naar Arie Keppler (1876 - 1941), medeoprichter van MOOI Noord-Holland, opgezet in 1916 na de watersnoodramp. Keppler was ook verantwoordelijk voor de bouw van meer dan 30.000 arbeiderswoningen in Amsterdam.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant