Afbeelding
Foto: Isabeau van Halm

Pakjesboot 12 ligt bij ‘t Helletje, maar zonder Sint en niemand mag erop

Algemeen

WEESP Pakjesboot 12 - het stoomschip waarmee Sinterklaas elk jaar aankomt - ligt de komende dagen trots voor café ‘t Helletje. Sinterklaas is zelf niet aan boord, maar het plaatje is er niet minder fraai om.

Pakjesboot 12 heet eigenlijk De Hydrograaf en is eigenaar van de Weesper reder Ray Davis. Pieter Kors, eigenaar van ‘t Helletje, en Davis kwamen met elkaar in contact en besloten de boot vandaag af te meren aan de steiger aan de Stationsweg. 

Helaas voor iedereen die graag een kijkje zou willen nemen: dat kan niet. Davis heeft vanwege corona besloten geen activiteiten op de boot te houden. Even speelden Kors en Davis met het idee om de Sinterklaasbingo die Kors vrijdag aanstaande houdt vanaf het stoomschip te doen, maar ook daar werd al snel een streep door gezet.

Sinterklaasbingo ‘ t Helletje
Die Sinterklaasbingo is vrijdag. Kors draait aan het rad en geeft de balletjes vervolgens aan Sinterklaas (de Sint van de intocht in Weesp) die de getallen opleest. Om 19 uur is de kinderbingo waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen en om 20.00 uur is de bingo voor volwassenen waarvoor je voor 10 euro door een set kaarten kunt kopen voor drie rondes.

De hoofdprijs voor de volwassenenversie is een overnachting in The Clocktower (de unieke hotelkamer in de voormalige klokkenruimte van de Laurentiuskerk) en bij de kinderen is de hoofdprijs een overnachting in het Ibis Styleshotel in Den Haag incl. toegang tot Madurodam. En er zijn nog meer prijzen. Kaarten voor de bingo zijn te bestellen via 06-27297513.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant