Afbeelding

CDA Weesp roept Weespers op bezwaren tegen fusie kenbaar te maken

Politiek

WEESP Binnen het CDA Weesp leeft de overtuiging dat er met een fusie tussen Weesp en Amsterdam een historische vergissing wordt gemaakt. Dat werd gisteren duidelijk tijdens een online partijvergadering, zo laat voorzitter Hans Burggraaff weten. 

Daarom roept de partij de inwoners van Weesp die hier hetzelfde overdenken op om hun bezwaren kenbaar te maken bij de Tweede Kamer. De Tweede Kamer heeft Weesp onlangs om input gevraagd voor het nemen van de juiste beslissing. 

Nog groteren fusie?
Het Weesper CDA vreest dat de fusie met Weesp voor Amsterdam een eerste stap zal blijken naar een nog grotere fusie (”of annexatie”) met andere omliggende gemeenten: “Niet alleen in de Gooi en Vechtstreek, maar ook richting Zaanstad, Haarlemmermeer en Haarlem. Een ontwikkeling die in de ogen van het CDA Weesp onwenselijk is.”

De inwoners van Weesp kunnen tot 9 december een schriftelijke reactie geven op het wetsvoorstel voor de fusie tussen Weesp en Amsterdam. Wanneer er reacties binnenkomen kan dit tot gevolg hebben dat er een hoorzitting komt over de voorgenomen herindeling, zo staat aangegeven op de website van de gemeente Weesp. 

Wetsvoorstel
Alle informatie over het wetsvoorstel en de documenten die daar bij horen zijn te vinden op www.tweedekamer.nl onder wetsvoorstellen. Online zoeken kan ook, de termen ‘wetsvoorstel herindeling Amsterdam Weesp’ leiden direct naar de juiste pagina. Wie een reactie wil geven kan een mail sturen naar cie.biza@tweedekamer.nl. De komende maanden zal het wetsvoorstel over de fusie nog meerdere malen worden besproken in het parlement. Naar verwachting neemt de Tweede Kamer in het voorjaar een besluit en zal daarna de Eerste Kamer zich erover buigen. 

Als alles volgens plan verloopt zal de fusie plaatsvinden in maart 2022, na de gemeenteraadsverkiezingen zodat er geen aparte verkiezingen plaats hoeven te vinden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant