Afbeelding
Foto: Museum Weesp

De wereld rond met Van Houten Cacoa

Cultureel

WEESP Vanaf deze week is in Museum Weesp de nieuwe expositie ‘Grensverlegger Van Houten - wereldmerk chocolade uit Weesp’ te zien. In de tentoonstelling neemt het museum bezoekers mee op reis aan de hand van de reclamecampagnes van Van Houten.

‘Best & Goes Farthest’ was één van de slogans waarmee de Weesper chocoladefabrikant over de hele wereld zijn producten verkocht. Aan de hand van bonbondozen, films en kleurrijke affiches wordt het succesverhaal van Van Houten verteld. De chocolademaker liep voorop bij het gebruik van de nieuwste technieken, zoals een blijspel voor het theater of een reclamefilm voor in de bioscoop. In de tentoonstelling is dan ook de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien.

De tentoonstelling zou eigenlijk eerder openen, maar door de tijdelijke sluiting van musea vanwege de coronacrisis werd dat uitgesteld. Wethouder Léon de Lange is blij dat de tentoonstelling nu toch te zien is: “De medewerkers en vrijwilligers van het museum hebben, ondanks de tegenslagen dit jaar, de afgelopen tijd niet stilgezeten. Ik waardeer hun inzet en creativiteit enorm en ben verheugd dat er weer een nieuwe tentoonstelling te zien is.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant