Afbeelding

Drie jaar cel voor invalkracht Kors Breijerschool wegens ontucht met leerlingen

Algemeen

WEESP De rechtbank in Lelystad heeft een voormalige invalkracht van de Kors Breijerschool tot drie jaar cel veroordeeld waarvan een jaar voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft de 64-jarige man zich in de periode augustus tot november 2019 schuldig gemaakt aan het plegen van ontucht met zeven leerlingen waar hij les aan gaf. De leerlingen waren op dat moment in de leeftijd tussen de 8 en 10 jaar. De man mag daarnaast niet meer in Weesp komen en de komende 8 jaar niet meer werken als docent. Ook moet hij de families van de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

De rechtbank schrijft in haar vonnis dat de verdachte grote schade heeft aangebracht bij de slachtoffers en hun families en dat neemt zij hem zeer kwalijk. Het is nog onduidelijk welke gevolgen het misbruik voor de jonge slachtoffers heeft, maar door de slachtofferverklaringen van de ouders blijkt dat zich nu al grote problemen voordoen.

Handtastelijkheden
De zaak kwam aan het rollen in november 2019 toen één van de ouders de school inlichtte over de handtastelijkheden van de meester. Zij hadden een verhaal van hun achtjarige dochter gehoord. De ouders deden direct aangifte. De toen 63-jarige leerkracht werd op non-actief gezet en uiteindelijk na meer meldingen in december aangehouden. Volgens justitie zijn er uiteindelijk acht zaken in het proces meegenomen maar zijn er meer meldingen geweest.

Betasten
De rechtbank acht bewezen dat de verdachte steeds op ongeveer dezelfde manier handelde. Als de slachtoffers bij hem kwamen voor uitleg van een opdracht, betastte hij hen. Ook moesten sommige slachtoffers aan zijn geslachtsdeel zitten. Dit gebeurde vaak terwijl zij vast stonden aan zijn bureau, terwijl de rest van de klas aan het werk was.

Ontkend
De man heeft de aantijgingen altijd ontkend. Ter zitting verklaarde hij dat hij niet wist waar de meisjes hun verhalen vandaan haalden: “Het zijn hele goede toneelspeelsters”, liet hij zich ontvallen na één van de dramatische slachtofferverklaringen die de ouders voorlazen. Zijn advocaat stelde dat de meisjes elkaar hebben beïnvloed met hun verhalen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant