Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Oproep gemeente aan Weesper gedupeerden toeslagaffaire

Algemeen

WEESP De gemeente gaat hulp bieden aan gedupeerden van de toeslag Kinderopvang die nog geen contact gehad hebben met de Belastingdienst. De gemeente roept ouders op om zich te melden.

Ouders van wie de kinderopvang is stopgezet tussen 2005 en 2019 om onbekende reden of die denken dat zij onterecht kinderopvangtoeslag hebben moeten terugbetalen, kunnen zich aanmelden voor de hulp.

Naar schatting zijn er bijna 30.000 ouders ten onrechte beschuldigd van fraude. Zij moesten grote geldbedragen aan kinderopvangtoeslag terugbetalen, waardoor duizenden huishoudens in de financiële problemen raakten. In Weesp hebben zich al vijf ouders bij de Belastingdienst gemeld als gedupeerden, blijkt uit een overzicht van het ministerie van Financiën. 

Wie zich bij de gemeente aan wil melden voor hulp, kan contact opnemen met Versa Welzijn via 035 6231100. Ook voor problemen met andere toeslagen kan hulp gevraagd worden.

Als de situatie zo ernstig is dat er dringend extra hulp nodig is, dan kan er conract worden opgenomen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst via 0800 2358358. Dit kan maandag tot en met donderdag, tussen 08:00 en 20:00 uur, en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur. Online aanmelden kan via https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant