Afbeelding
Foto: Pixabay

Kerstnachtdienst via livestream

Algemeen

WEESP Het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente heeft besloten om voor de periode van de lockdown over te gaan op volledig online diensten. Dat betekent dat ook de kerstnachtdienst van 24 december én de kerstochtenddienst van 25 december uitsluitend via een livestream te volgen zijn.

Dominee Berit Bootsma laat weten: “Het doet ons pijn om met deze feestdagen de kerkdeuren te sluiten. Maar deze pijn wordt door iedereen in de samenleving gevoeld. Allemaal voelen we de gevolgen van de strenge maatregelen die zijn afgekondigd. Aan de andere kant weten we dat het kerst zal worden. De boodschap van hoop op nieuwe tijden zal klinken. Al zal het anders dan anders zijn, de geboorte van Jezus zál gevierd worden”. 

Anders dan anders
Op 24 december is de kerstnachtdienst. Deze dienst is om 22.00 uur live vanuit de Grote Kerk en is online te volgen. Het thema is Anders dan anders: “Kerst vieren we misschien we kleiner dan andere jaren. Het is allemaal anders, maar ook in het kerstverhaal zelf lopen de dingen anders dan de betrokkenen verwacht hadden. Daar laten we ons door verrassen in een dienst waar tegelijk bekende kerstliederen zullen klinken”. Aan de dienst wordt meegewerkt door een zangkwartet en door het Weesper Blazers Collectief onder leiding van Marco de Jong. Deze dienst wordt geleid door dominee Berit Bootsma

Op 25 december is om 10.00 uur de kerkdienst op kerstochtend. In deze gezinsdienst gaat dominee Marjolijn de Waal voor. De zang wordt verzorgd door een kwintet van gemeenteleden, begeleid door de vaste organist Christine Kamp.

De link naar de livestreams is te vinden op www.pgwd.nl

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Gouw in de maak Hier liggen we straks op het Weesper strand Buurt / wijk 10 aug, 14:13
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief