Afbeelding
Foto: DGLimages

Behoefte aan een praatje? Deze organisaties staan klaar voor Weespers

Algemeen

WEESP Vorige week startte Netwerk Vrijwillige Hulp al een campagne om uit te lichten dat veel vrijwilligersorganisaties hulp bieden, juist in deze tijd. Door de harde lockdown kunnen echter veel van de gebruikelijke activiteiten niet plaatsvinden. Waar kunnen mensen nog terecht voor hulp, een praatje of contact?

Kookgroep Weesp
Elke woensdag koken vrijwilligers van de kookgroep een gezonde maaltijden vanuit Fort Ossenmarkt. Iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken - bijvoorbeeld door medische of financiële situatie - kan hier een maaltijd bestellen. Normaal kan er ook samen in de buurtkamer gegeten worden, maar op het moment worden alle maaltijden gratis thuis bezorgd.
Contact: www.kookgroepweesp.nl | contact@kookgroepweesp.nl

Vrijwillige Hulp Thuis
De reguliere diensten van de vrijwillige thuishulp gaan veelal telefonisch door. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor kan contact opnemen met de organisatie. Ze helpen ook mensen die door het virus geen boodschappen kunnen doen of daar hulp bij nodig hebben.
Contact via Annebel Sol: asol@versawelzijn.nl | 06 1396 5625

Maatjesproject
Het Maatjesproject koppelt mensen die door sociale, lichamelijke of psychische problemen in isolatie zijn geraakt aan vrijwilligers. Samen kunnen ze dan activiteiten ondernemen, van een gezellig praatje of een wandeling maken tot hulp bij het invullen van formulieren.
Contact via Jacquelien Groen: jacquelien@maatjesprojectgooi.nl | 06 5152 4021

Rode Kruis
Met de coronahulplijn biedt het Rode Kruis een luisterend oor, advies, praktische tips of extra hulp wanneer je in quarantaine of thuisisolatie zit. Waar nodig kunnen zij ook doorverwijzen naar de juist hulp. De coronalijn is elke dag bereikbaar, zowel in het Nederlands als verschillende andere talen.
Contact: 070 4455888

Restaurant de Hogeweyk en restaurant Oversingel
Bij deze restaurants van Vivium Zorggroep worden elke dag verse maaltijden bereid voor een kleine prijs. De restaurants zijn niet alleen van bewoners, iedereen kan er gebruik van maken. Elke dag bieden zij een ander hoofdgerecht, het menu is op de website te vinden. Op het moment is het alleen mogelijk om af te halen, iedere dag vanaf 16:30 uur. Lukt het niet om het zelf op te halen, neem dan contact op met Vrijwillige Hulp Thuis van Versa Welzijn. Zij kunnen dan op zoek gaan naar een vrijwilliger die de maaltijd kan ophalen en bezorgen.
Contact: www.vivium.nl/restaurants | Oversingel: 0294 239681 | Hogeweyk: 0294 2100660

Vrijwilligerswerk
Merk je dat je je eenzaam voelt, en wil je graag iets betekenen voor een ander? Dan kun je natuurlijk ook zelf vrijwilligerswerk gaan doen. Er zijn allerlei mogelijkheden, van simpelweg een praatje maken met iemand tot meer praktische hulp. Op de website van de Vrijwilligerscentrale zijn alle openstaande vacatures in de buurt te vinden.
Contact: www.vcweesp.nl | 06 8260 5987.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant