Afbeelding
Foto: Desiree van Rietschoten

Toekomst ‘t Haantje dankzij subsidie gemeente gewaarborgd

Algemeen

WEESP De stichting molen ’t Haantje heeft op de valreep dit jaar een subsidie van de gemeente van 66.500 euro gekregen. De staat van onderhoud is hiermee voor langere tijd vastgesteld, laat de stichting weten.

‘t Haantje aan Smal Weesp is in 2002-2003 gerestaureerd waarbij bijna 90 procent van de oude onderdelen zijn vervangen. Deze restauratie kostte 500.000 euro, waarmee de molen die al sinds 1663 draait weer voor langere tijd behouden is. De huidige onderhoudsstaat kan als perfect worden omschreven, meldt de stichting dan ook trots. Maar om dit zo te houden is jaarlijks onderhoud nodig en elke 25 jaar groot onderhoud.

Groot gebaar
De jaarlijkse kosten zijn ongeveer 20.000 euro en om dit elk jaar weer bij elkaar te halen is een flinke klus voor het stichtingsbestuur. Er was dan ook een gat van een ton in de meerjarenbegroting en daarom heeft de gemeente de buidel getrokken. “Het bestuur van stichting molen ’t Haantje is de gemeenteraad en het college dan ook zeer dankbaar voor dit grote gebaar”, laat het stichtingsbestuur weten.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant