De brand in Huizen.
De brand in Huizen. Foto: © Bob Awick

Ondanks vuurwerkverbod toch 44 meldingen voor Brandweer Gooi en Vechtstreek

112

WEESP - De Brandweer Gooi en Vechtstreek kijkt terug op een rustig verlopen jaarwisseling. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 44 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. 

Dat is een daling ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de vorige jaarwisseling. Desondanks, erkent ook een woordvoerder, werd er ondanks het vuurwerkverbod ‘nog flink geknald’. “Goed nieuws om te vermelden is dat er geen agressie was.”

De meeste meldingen kwamen vanuit Hilversum en Huizen. De brandweer was vooral druk met buitenbrandjes en brandende containers. Er zijn geen meldingen geweest van autobranden tijdens de nieuwjaarsnacht. In Huizen ontstond brand in peuterspeelzaal Libelle aan het Holleblok. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar het pand liep wel veel schade op door de brand.

In de aanloop naar de jaarwisseling kon anoniem vuurwerk worden ingeleverd bij één van de vier scheidingsstations binnen de veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inleverde kreeg geen boete. In totaal is er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd. John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Ik wens namens de brandweer iedereen een prachtig, gezond en vooral veilig 2021.”

Politie
Politie Midden-Nederland laat in een persbericht weten dat er tot 05.00 uur vanmorgen in totaal 27 personen zijn aangehouden in de provincies Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek. Tot confrontaties is het niet gekomen. “De aanhoudingen vonden plaats in diverse situaties en om heel verschillende redenen als ordeverstoring en openbare dronkenschap. Ondanks het vuurwerkverbod, werd er wel vuurwerk afgestoken.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant