Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

In elk geval bij drie restaurants in centrum blijft niets bij het oude

B2b

WEESP Het is afwachten wat corona uiteindelijk doet met de horeca in Weesp, maar feit is dat in elk geval bij drie restaurants die ook populair zijn bij ondernemers niets bij het oude blijft. Het gaat om de Gelagkamer, Meyers CuliCafé en Minevitus.

Om met de laatste te beginnen: voor Minevitus aan de Nieuwstad is faillissement gevraagd, evenals voor het aanpalende eetcafé De Walrus. De Walrus blijft definitief dicht, voor Minevitus wordt door medewerkers gewerkt aan een doorstart.

De Gelagkamer

Er gaat ook een doek over De Gelagkamer in de Slijkstraat. De markante horecatijgers Martin Boer en Erik Ritsma (foto boven) wachten het einde van de tweede lockdown niet eens meer af: ze stoppen ermee. Ze zijn inmiddels op leeftijd (Martin is 63 en Erik wordt 65) en vinden het wel mooi geweest. Hun restaurant is verkocht aan Cees van Vliet.

Meyers CuliCafé

Verder maakten chef-kok Robert Meijers en zijn echtgenote Mendy bekend te gaan stoppen met Meyers CuliCafé aan de Nieuwstad. Op social media laten ze weten dat ze na lang wikken en wegen hebben besloten een nieuwe weg in te slaan, met nieuwe uitdagingen.

Het CuliCafé heeft een uitstekende naam en sleepte meermaals een Bib Gourmand-notering in de wacht: een Michelin-pluim voor de prijs-kwaliteitverhouding. ‘Wij willen u bedanken voor de mooie avonden en de mooie herinneringen die wij met u hebben mogen maken en beleven’, laten Robert en Mendy aan hun gasten weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant