De subsidie kan ook worden gebruikt voor nevenactiviteiten.
De subsidie kan ook worden gebruikt voor nevenactiviteiten. Foto: Marieke van Veen

Met subsidie een nieuwe draai aan je boerderij geven

Natuur en Milieu

WEESP De provincie Noord-Holland stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor de Groene Uitweg. De subsidie is beschikbaar voor agrariërs uit onder meer Weesp, Muiden, Naarden en Hilversum. 

De provincie investeert in deze regio in recreatie, natuur en in de landbouw, onder andere door deze Groene Uitweg subsidie beschikbaar te stellen aan lokale agrariërs.

Met de Groene Uitweg-subsidie kunnen agrariërs hun bedrijf verduurzamen. Bijvoorbeeld slim hergebruik van grondstoffen zodat er minder afval ontstaat. Of het behoud en versterken van biodiversiteit, opslag en productie van hernieuwbare energie en stimuleren van gesloten kringlopen.

Een andere mogelijkheid is het geld te gebruiken voor recreatieve neveninkomsten door bijvoorbeeld het beginnen van een camping of B&B. Een mooi voorbeeld hiervan is de indoor camping in Muiden, te zien in deze video. Maar ook voor realisatie van zorg op de boerderij, de ontvangst van schoolklassen en de verkoop van streekproducten is subsidie beschikbaar.

Tevens is een bijdrage mogelijk om de weilanden goed toegankelijk te maken voor vee en machines, door de aanleg van kavelpaden, dammen en bruggen.

Op deze website staan de voorwaarden, informatie over de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd en alle aanvullende informatie (inclusief een kaart van het gebied). 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant