Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Uitbreiding betaald parkeren steeds dichterbij

B2b

WEESP Vanaf eind maart geldt betaald parkeren voor de wijken Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt en de Schildersbuurt. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf 12 januari online een parkeervergunning aanvragen.

Er zijn verschillende soorten parkeervergunningen beschikbaar. Voor bewoners is er een eerste bewonersvergunning, en een tweede bewonersvergunning voor bewoners met meerdere auto’s. Die laatste aanvraag moet voor 1 juli 2021 binnen zijn en is vier keer duurder dan de vergunning voor de eerste auto. Er zijn ook gratis parkeervergunningen voor bezoek beschikbaar, en aparte vergunningen voor mantelzorgverleners, gehandicapte inwoners, maatschappelijke instellingen en hulpverleners.

Vanaf 29 maart geldt het betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur, en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. De gemeente zegt met de uitbreiding de parkeerdruk te hopen verlagen. “Bewoners en ondernemers krijgen zo meer ruimte in hun buurt om te parkeren,” schrijven ze. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant