Weesp Gastvrij is een van de activiteiten die Wesp marketing blijft organiseren.
Weesp Gastvrij is een van de activiteiten die Wesp marketing blijft organiseren. Foto: Archief WeesperNieuws

Raadsvragen GroenLinks over financiering Weesp marketing

B2b

WEESP GroenLinks-raadslid Christian Pfeiffer wil van het college van B en W weten of Weesp marketing nog recht heeft op het volle pond van de stichting Weesp Centraal nu deze organisatie vanaf dit jaar in afgeslankte vorm verdergaat? Tevens vraagt hij of ook andere organisaties nu aanspraak kunnen maken op het budget van de stichting Weesp Centraal en wat er gebeurt met het geld dat overblijft indien Weesp marketing minder uit de centrale pot krijgt.

Pfeiffer vraagt dit naar aanleiding van een interview met André Wierper vorige week maandag bij WeesperNIeuws Extra. Wierper is per 1 januari afgezwaaid als voorzitter van Weesp marketing en legt uit dat deze organisatie in vervolg alleen nog een aantal activiteiten zal organiseren, waaronder Weesp Gastvrij, het Korenfestival en Weesp Bevrijd. Pfeiffer wil van het college weten welke consequenties dit heeft, onder andere ook vanwege de relatie met het Toeristisch Actieplan.
“Weesp Marketing was ten tijde van het opstellen van het Toeristisch Actieplan een van de belangrijkste partners. Wat betekent de afslanking van de organisatie voor de ambities zoals gesteld in het Toeristisch Actieplan?”, vraagt het raadslid onder andere.

Stichting Weesp Centraal
Weesp marketing krijgt onder andere bijdragen van de stichting Weesp Centraal. Deze stichting is opgericht in 2018 en krijgt geld van de gemeente via de reclamegelden die sindsdien worden geïnd (afgelopen jaar uitgezonderd vanwege corona). Weesp Centraal heeft tot doel activiteiten te financieren die de levendigheid van Weesp[ ten goede komen.

1 procent
Ook is Pfeiffer benieuwd of de bewering van Wierper klopt dat toeristen slechts 1 procent van van de economie in Weesp uitmaken. “Zijn dat cijfers die ook bij de gemeente bekend zijn? Zo ja, kunnen deze bedoelde cijfers ook met de gemeenteraad worden gedeeld?”, vraagt Pfeiffer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant