De routeborden naar de regionale vaccinatielocatie van GGD Gooi en Vechtstreek zijn inmiddels ook geplaatst.
De routeborden naar de regionale vaccinatielocatie van GGD Gooi en Vechtstreek zijn inmiddels ook geplaatst. Foto: Bob Awick

GGD klaar voor eerste vaccinatie in Huizen

Coronavirus

WEESP De GGD Gooi en Vechtstreek is er klaar voor om vandaag ook in deze regio de eerste vaccinatie aan zorgmedewerkers te geven.

Inmiddels hangen de routeborden er om mensen naar de locatie te verwijzen. “We hebben woensdag ook een dry run gehouden. Die is goed verlopen. Gisteren hebben we nog de puntjes op de i gezet. Ook kwamen direct omwonenden op onze uitnodiging een kijkje nemen, zodat zij weten wat er zich afspeelt.”

Zes weken
Op de regionale vaccinatielocatie aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen zijn in de zogeheten Orgelkamer in het gebouw van de Koninklijke Visio vier priklijnen gerealiseerd. Hier kunnen dagelijks 300 mensen een vaccinatie halen en dit gaat zo’n zes weken duren.

“We houden met het prikken de volgorde aan zoals die landelijk bepaald is. We beginnen met de zorgmedewerkers van verpleeghuizen, daarna volgen die in de gehandicaptenzorg en daarna de thuiszorg.”

Tweede prik
De zorgmedewerkers hebben via hun werkgever een oproep gekregen en konden daarna een afspraak te maken. Ze krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin toegediend en moeten daarom nog een keer terugkomen voor een tweede vaccinatie. “Direct bij het maken van de afspraak bij het landelijke callcenter hebben ze ook al voor de tweede prik een datum en tijd gepland.”

De GGD is inmiddels ook al bezig met de voorbereidingen voor grootschaligere vaccinatie. “Er komt een vaccinatiepaviljoen op het parkeerterrein. Daarnaast zijn er nog voldoende parkeerplaatsen op het eigen terrein voor de bezoekers.”

Vaccinatieplanning
De vaccinatieplanning van het Rijk voorziet in februari de start van de volgende grote groep die door de GGD zal worden geprikt. Dat zijn mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar, die van oud naar jong worden uitgenodigd. In mei volgt dan de groep van 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie. Die wordt ook van oud naar jong uitgenodigd.

Mensen die niet in deze categorieën vallen worden niet door de GGD gevaccineerd, maar door bijvoorbeeld de huisarts. De planning is te downloaden op de website van de Rijksoverheid.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant