Afbeelding
Foto: André Verheul

Nu al een streep door WeesperNieuws kwarttriatlon

Algemeen

WEESP Er is nu al een streep gezet door de eerste activiteit van dit jaar: de WeesperNieuws kwarttriatlon die gepland stond voor zondag 5 september gaat niet door. Dit wordt bevestigd door Willem Hilders van de organisatie.

Hilders heeft de afgelopen weken regelmatig overleg gehad met burgemeester Bas Jan van Bochove. De burgemeester haalde er zelf geen streep door, maar kon evenmin garanderen dat het sportevenement zou doorgaan. Op basis daarvan koos bestuur eieren voor zijn geld gekozen. “We hebben het er uitgebreid over gehad, ook intern, en er is een zeer reële kans dat we in september nog steeds de anderhalvemetermaatschappij hebben. Met die regels kunnen wij het evenement niet organiseren, want anderhalve meter afstand is zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers niet te handhaven”, aldus Hilders.

Risicogroep
Wat ook meespeelt is dat binnen de organisatie verschillende oudere Weespers die tot de risicogroep horen hebben aangegeven er moeite mee te hebben als ‘de Weesper kwart’ wel zou doorgaan. “Wij moeten nu starten met de organisatie. Op basis van alle argumenten hebben wij een afweging gemaakt en besloten dat ook dit jaar de triatlon niet doorgaat”, aldus Hilders.
   

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant