De brand in de heg aan de Plataanlaan woedt volop.
De brand in de heg aan de Plataanlaan woedt volop. Foto's: Isabeau van Halm

Weer onrustig in Weesp, nu met meerdere branden

Algemeen

WEESP Het is vanavond weer onrustig in Weesp, onrustiger zelfs dan gisteravond. Bij rellen in Weesp is vanavond brand uitgebroken in een bosje bij de al enige tijd leegstaande panden aan de Plataanlaan en ook is er een auto in de brand gestoken op de hoek van de Julianastraat met de Achterherengracht.

Onder jongeren in Weesp ging er in sociale media een bericht rond dat er vanavond zou worden gereld bij winkelcentrum Hogeweij met de oproep om te verzamelen. Hier is door een groep van ongeveer 15 jongeren gehoor aan gegeven, die door de stad trokken om te rellen. Onder andere werd even voor 10 uur brand gesticht in een heg bij de leegstaande woningen aan de Plataanlaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. Twintig minuten later kwamen er nieuwe meldingen van een kleine brand op de Papelaan en een autobrand in de Julianastraat. Inmiddels lijkt de rust weergekeerd.

Een brandje op de hoek Julianstraat/Achterherengracht.

In de Julianastraat werd een auto in brand gestoken.

Er circuleren binnen de Weesper buurtapps verschillende korte filmpjes van de ongeregeldheden van vanavond. Dit zijn er twee: 



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant