Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Campagnebus StopVattenfall zaterdag in Diemen

Algemeen

WEESP/DIEMEN - Comité Schone Lucht is donderdag 28 januari begonnen met een vijfdaagse landelijke campagne: StopVattenfall.

Comité Schone Lucht is gericht tegen de mogelijke komst van een biomassacentrale van het Zweedse energiebedrijf Vattenfall, achter winkelcentrum Maxis. Vijf dagen lang zal de digitale billboardbus ‘StopVattenfall’ door Amsterdam en buurgemeenten, waaronder Diemen, een ‘Tour de Biomassa’ maken. Ter plaatste wordt het gesprek aangegaan met burgers en bestuurders over het stoppen van het initiatief van Vattenfall.

Mensen van het comité willen met films laten zien welke effecten biomassaverbranding heeft op het klimaat en de natuur. De Tour eindigt bij Rechtbank Haarlem. Daar vindt op 1 februari de rechtszitting tegen de omgevings- en natuurvergunning van de biomassacentrale plaats. Comité Schone Lucht, Mobilisation for the Environment en Natuurmonumenten hebben beroep tegen beide vergunningen aangetekend.

Ook in Weesp en Driemond maken inwoners zich zorgen over de plannen voor de biomassacentrale. Zo groot is de afstand immers niet en de wind draagt ver. 

De bus rijdt op zaterdag 30 januari door Diemen en IJburg. De plek en het tijdstip waarop de bus in Diemen arriveert, wordt op de dag zelf aangegeven via de website van de campagnegroep.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant