Afbeelding
Foto: RVDA

Kunst kijken in de etalage van de City

Kunst & cultuur

WEESP - Tijdens de dagelijkse wandeling kan je bij de City van Wesopa genieten van kunst in de etalage. Momenteel is er een drieluik met bijzondere portretten te zien van fotograaf Reinier van der Aart, met daaronder een video.

De foto’s zijn in 2019 gemaakt op een design beurs in Milaan. In een door de collega-kunstenaars van Space Encounters gebouwd museum was een klein gedeelte, waar de gasten een voor een naar binnen gingen. Men kwam in een donkere ruimte waar aan de bezoekers werd gevraagd te gaan zitten en na te denken. Reinier was zelf onzichtbaar en nam de foto’s met een lange sluitertijd. Zo ontstonden portretten die meer indrukken zijn dan exacte weergaves. ‘A meeting with yourself’ noemt Van der Aart de serie afbeeldingen.

Omdat de foto’s hem deden denken aan de ‘lijkwade van Turijn’ ontstond na terugkomst uit Milaan het idee om voor de afbeeldingen geen fotopapier te gebruiken maar denim. 

Alle werken zijn vanaf de straat te bewonderen in de etalage van de City of Wesopa. Tijdens een ommetje langs de City zal de komende weken meer kunst te zien zijn; er komen nog andere Weesper kunstenaars aan bod.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant