De brokstukken liggen er nog, maar hier gaan nieuwe woningen komen.
De brokstukken liggen er nog, maar hier gaan nieuwe woningen komen.

Acht woningen Singelstraat gaan in de verkoop

Algemeen

WEESP De verkoop van acht woningen aan de Singelstraat gaat van start. De woningen worden verkocht door makelaar Koster Di Giacomo en beginnen met een prijs vanaf 541.000 euro vrij op naam.

Dit bouwplan kun je omstreden noemen. Jarenlang lagen de bewoners en ontwikkelaar J.C. van Kooten met elkaar overhoop over het plan en nadat er eindelijk overeenstemming was, kwamen de aannemer en de gemeente er niet uit. De gemeente wil onder meer dat er parkeerplaatsen bij de woningen komen, maar die zijn onmogelijk en in het plan zijn deze ook niet te zien. De gemeente heeft naar verluidt zelfs een boete van 500.000 euro moeten betalen.
De buurtbewoners klagen daarnaast al sinds afgelopen mei over de brokstukken van een gesloopte loods en een illegaal gesloopte muur. De gemeente zou dit opruimen, maar dat is tot op de dag van vandaag niet gebeurd. Hoe dan ook hult wethouder John Vos van Ruimtelijke Ordening zich al maandenlang in een diep stilzwijgen over dit plan. Alle vragen aan zijn adres over dit bouwplan blijven onbeantwoord en zelfs vragen in de gemeenteraad door CDA-raadslid Cees Sluijk zijn niet beantwoord.

Acht woningen
Maar blijkbaar is nu alles in kannen en kruiken en kan er worden gestart met de bouw. In elk geval gaan de woningen in de verkoop. Het plan bestaat uit acht woningen: zes aan de ene kant en twee op een braakliggend terreintje aan de andere kant waar voorheen en stadsboerderij stond. De woningen in het rijtje hebben een vloeroppervlakte vanaf 108 vierkante meter en beginnen bij 541.000 euro vrij op naam. De twee-onder-een-kapwoningen aan de andere kant van de straat hebben een woonoppervlakte van 111 vierkante meter en hebben een vanafprijs van 625.000 vrij op naam.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen 5 jul, 10:07
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief